Däckförvaring

Däckförvaring: Säkerhet och Längre Livslängd för Dina Däck

Däckförvaring är en viktig aspekt av fordonsunderhåll som ibland kan förbises. Många fordonsägare vet inte riktigt hur man bäst förvarar sina däck när de inte är i bruk, och detta kan i sin tur påverka deras prestanda och livslängd. I den här artikeln kommer vi att utforska betydelsen av rätt däckförvaring och hur det kan bidra till att säkerställa dina däcks hållbarhet och prestanda.

Varför är Däckförvaring Viktigt?

Däck är en av de mest kritiska komponenterna på ditt fordon. De påverkar väghållning, säkerhet och bränsleeffektivitet. Däck är också dyra och att förstå hur man lagrar dem på rätt sätt kan vara avgörande för att förlänga deras livslängd och undvika onödiga kostnader.

Fördelar med Däckförvaring:

 1. Förlängd Livslängd: Rätt förvaring hjälper till att förhindra tidigt slitage på dina däck, vilket resulterar i en längre livslängd och sparar pengar på att byta ut dem i förtid.

 2. Säkerhet: Däckförvaring minskar risken för skador och stölder. När däcken förvaras korrekt minskas risken för skador från väder, temperaturfluktuationer och fukt.

 3. Kostnadseffektivitet: Genom att förlänga däckens livslängd sparar du pengar i längden genom att undvika att köpa nya däck i onödan.

Hur Ska Däck Förvaras?

För att säkerställa att dina däck förvaras korrekt, följ dessa enkla riktlinjer:

 1. Rengör Däcken: Innan du lagrar dina däck, se till att de är rena från smuts, olja och vägsmuts. Använd en borste och mild tvål för att tvätta dem.

 2. Lufttryck: Kontrollera och justera lufttrycket i däcken enligt fordonets specifikationer innan du förvarar dem. Detta hjälper till att förhindra deformation och slitage.

 3. Förvaringsplats: Förvara däcken i en sval, torr och mörk plats borta från direkt solljus. En konstant temperatur är att föredra för att undvika temperaturfluktuationer.

 4. Ställa Upp Däcken: Däck bör förvaras stående eller hängande för att undvika att de belastas på samma punkt under långa perioder.

 5. Skyddsfodral: Om möjligt, använd skyddsfodral för att förhindra direkt kontakt med golvet och skydda däckens sidoväggar från skador.

Kontroll och Underhåll: Regelbunden inspektion och rotation av däcken under lagringsperioden kan också hjälpa till att förlänga deras livslängd.

Slutsats: Däckförvaring som en Investering

Att förvara dina däck på rätt sätt är mer än bara en försiktighetsåtgärd – det är en investering i deras livslängd och prestanda. Med korrekt däckförvaring kan du förlänga dina däcks hållbarhet, förbättra säkerheten och spara pengar i det långa loppet genom att undvika onödig utgift för nya däck. Så se till att ta hand om dina däck genom att lagra dem korrekt och regelbundet underhålla dem för att säkerställa optimal prestanda på vägen.

Bli medlem idag!
 • Från 499kr i månaden för 6 kvadratmeter förråd
 • Ingen bindningstid eller uppstartskostnad
 • Kom igång och få åtkomst inom 7 dagar